Gevelreiniging

Gevelreiniginggevelreiniging

Door de jaren heen worden gevels, daken, wanden vuil.
Lunenburggroep, is gespecialiseerd in alle soorten reinigingsactiviteiten:

 • hogedrukreiniging

 • kokendheetwatertechniekreiniging®
  Deze milieuvriendelijke reinigingsmethode is gebaseerd op het “thermo shock” effect. Oververhitte – energievolle – waterdruppels worden met een te doseren inslagkracht tegen de vervuiling gespoten, de kokende waterdruppels exploderen en het vuil komt los van de ondergrond. Met deze techniek kan, ten opzichte van conventionele methodes, met een aanzienlijk geringer waterverbruik en werkdruk een beter reinigingsresultaat worden verkregen. In de praktijk wordt voor graffiti- en verfverwijdering, gevelreiniging e.d. de machine afgesteld op een druk van 120 tot 180 bar bij een waterverbruik van slechts 10 tot 12 liter per minuut. De reinigingsresultaten met deze zeer geringe spuitcapaciteit zijn – als gevolg van het “thermo shock” effect – ongelooflijk goed.

 • Sandwashing
  Dit zonder schades aan te brengen aan de ondergrond,vooraf bekijken wij met opdrachtgever welke methode het beste effect heeft. Alle medewerkers zijn gecertificeerd om dit werk te mogen uit voeren en zijn alle in het bezit van de benodigde veiligheidscertificaten

  Wij gebruiken voor het sandwashen het zogenaamde torbostralen. Het Torbo vocht straal systeem biedt de oplossing voor de reinigingsproblemen t.b.v. gevels, vloeren, beton enz. Voor het verwijderen van natuurlijke vervuiling verf etc. Het Torbo vocht straal systeem combineert de voordelen van stralen en hoge druk reiniging zonder de specifieke nadelen van deze twee. Stof productie is met 95% gereduceerd, het gebruikt weinig water, geen elektriciteit. Weinig verbruik van het Olivine zand dat in de ketel al aan het water wordt toegevoegd. Het verbruikte zand kan direct nat weer hergebruikt worden. De gereinigde ondergrond wordt, indien deze al niet beschadigd is en een van onze vakbekwame gevelreinigers het werk uitvoert, niet aangetast. Alleen op een ondergrond met b.v. vorstschade is het z.g.n. bouchardeer effect niet te voorkomen. Bouchardeer effect is het aantasten van de ondergrond met een heel ruw resultaat.

  Ook voor kunstof, aluminium reiniging bent u bij ons aan het goede adres.

  Een goed onderhoudsplan kan u veel geld besparen doordat er afspraken gemaakt worden om de werkzaamheden te herhalen tussen de 2-5-10 jaar veelal gebeurt dit niet, uiteindelijk tot vernieuwen leid. Tevens kunnen wij voor u ook de gevels inpregneren, dit met een garantiecertificaat van 10 jaar op waterdichtheid.

  Voor vele gemeentes, overheidsinstellingen en woningbouwverenigingen hebben wij onderhoudscontracten voor calamiteiten zoals Graffities.

  De GRAFFITI wordt binnen 24 uur verwijderd.

  Tevens brengen wij ook antigraffiti systemen aan.