banner

Home Divisies H. Lunenburg & ZN B.V.

H. Lunenburg & ZN B.V.

De specialist in gevelrenovatie en -reiniging

Met een breed scala aan diensten zijn we het adres voor gevelrenovatie en -reiniging. Het uithakken, reinigen en opvoegen van gevels is bij ons in vakkundige handen. Hetzelfde geldt voor voeg- en loodwerk vervangen, het herstellen van scheuren in het metselwerk, (schoor)steenrenovatie en het aanbrengen van spouwankers. Onze mensen staan in alles met vakmanschap voor een professionele realisatie. Natuurlijk maken we gebruik van de diverse en modernste reinigingsmethoden. Denk hierbij aan de koud- en heetwatertechnieken en sandwashing. En in alles wat we doen staan uw wensen en eisen altijd centraal. Dus ook als we met u praten over het aanbrengen van gevelkasten ten behoeve van flora en fauna en het hydrofoberen of impregneren van gevels, zodat ze waterdicht zijn.

logo

Voegwerk

Het gevelbeeld van de gevels van woningen, scholen, kantoren bestaat voor 25% uit voegwerk. Daarom is het belangrijk om aan het voegwerk veel aandacht te besteden aan de kwaliteit en uitvoering hiervan, zeker zo belangrijk is de voor- en nazorg.

Onze medewerkers weten dat als geen ander en zorgen er dan ook voor dat er jaarlijks weer vele scholen, kantoren en woningen op en top uit zien met een lange levensduur van het voegwerk.

Alle voorkomende voegtypes voeren wij voor u uit, of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of restauratie.

Gevelreiniging

Afhankelijk van de vervuiling van het metselwerk, bepalen wij de techniek waarmee de gevel schoon krijgen, alle diciplines hebben we hiervoor in huis.

Koudwaterreiniging

Bij een zeer lichte vervuiling van de gevel is deze methode afdoende om tot een goed resultaat te komen, zoals mos, klimop en groene aanslag.

Kokendheetwatertechniekreiniging®

Deze methode wordt vooral gebruikt bij lichte vervuiling van gevels, Bij deze methode wordt water verwarmd tot temperaturen boven de 100 graden en vervolgens met een hogedrukspuit tegen de muur aan gespoten.

Sandwashing

Sandwashen wordt toegepast bij gevels met zware vervuiling. Bij deze methode wordt water met een mild straalmiddel gemengd en vervolgens op de gevel aangebracht. Veel gebruikte middelen hiervoor zijn glasparels en kalk afhankelijk van de vervuiling.

Graffiti verwijderen

Onze vakmensen verwijderen graffiti van uiteenlopende ondergronden zoals steen, kunststof, metaal, glas en hout. Dit doen we in de eerste plaats met stoomreiniging. De stoom wordt onder hete druk tegen de buitengevel gespoten waardoor de verf oplost. Bij hardnekkige graffiti brengen we eerst een reinigingsmiddel aan op de muur en spuiten vervolgens met een hogedrukreiniger de muur schoon.Wij hebben hiervoor een 24 uurs service

Gevelrenovatie

De gevel bepaalt de uitstraling, maar ook de bescherming van een woning bedrijfspand en of gebouw. Gevelonderhoud is dan ook een goede investering en moet met kennis en kwaliteitsbeheersing worden opgepakt.

Renoveren in een bewoonde situatie vereist een speciale aanpak; het is een klus die niet ongemerkt voorbij gaat, zeker voor de bewoners heeft dit een hele impact.H Lunenburg& zn bv heeft jarenlange ervaring met het renoveren in bewoonde situaties. Onze medewerkers zijn vakbekwame mensen die hun vak verstaan. Samen met een strakke planning, goed werkoverleg en een zeer gemotiveerd team, wordt de overlast tot een minimum beperkt en het wooncomfort gewaarborgd.

Schoorsteen Renovatie

Schoorstenen staan in weer en wind op ten duur worden de voegen poreus en komen er scheuren in het lood, op den duur is de schoorsteen toe aan renovatie. Soms is het voldoende om het voegwerk te herstellen, soms is het nodig om ook het lood te vervangen. Daarom inspecteren we de schoorsteen altijd vooraf, zodat we kunnen inschatten welke werkzaamheden nodig zijn om uw schoorsteen te renoveren.

Lood herstellen

Door de jaren heen word lood dunner en gaat het scheuren, wat lekkages tot gevolg heeft, vervanging is dan noodzakelijk, of het nu gaat om lood van schoorstenen of gevels, alle worden door ons vervangen, op een meest duurzame manier en naar wensen van de klant.

Scheurherstel in Metselwerk

Scheuren in metselwerk, zijn altijd een bouwkundig probleem.Wij beoordelen deze met een gevelinspectie, om de oorzaak hierin te vinden, en hoe we dit op kunnen aan kunnen pakken. Met jarenlange ervaring in scheurherstel weten wij precies wat benodigd is om schade op onzichtbare wijze te herstellen en in de toekomst te voorkomen.

Spouwmuurverankering

Spouwmuurankers zorgen ervoor dat de binnenmuur en buitenmuur van een pand goed verankerd zijn. Wind, regen en vooral zeeklimaat tasten bestaande ankers aan. Dit bevordert de levensduur van de spouwanker niet. Wanneer de spouwmuurverankering niet in orde is, is de veiligheid van een muur niet gegarandeerd en zo komt het weleens voor dat een gevel naar beneden komt. Met alle onveilige situaties van dien aard.Door onze jarenlange ervaring bent u bij ons aan het juiste adres om dit voor u te verzorgen, voor het advies, onderzoek en het aanbrengen ervan.

Impregneren / hydrofoberen

Minerale bouwmaterialen worden door water aangetast. Indien water in de materialen kan dringen, leidt dat tot o.a. vorstschade, reductie van warmte-isolatie, kristallisatie door indringende zouten en mogelijk lekkage. Daarnaast is het water een voedingsbodem voor algen, mossen en verschillende soorten schimmels.

Een gevel hydrofoberen verhoogt de duurzaamheid ervan doordat er minder sprake is van vervuiling. Er is zo minder kans op scheuren in de stenen en het metselwerk. Water krijgt geen kans om door te dringen tot in de stenen en in de voegen, waardoor vuil ook aan de oppervlakte blijft. Hierdoor is uw gevel ook makkelijker te reinigen. In de meeste gevallen bespaart u met hydrofoberen ook op energiekosten, doordat een droge gevel beter isoleert.

Gevelrenovatie Lunenburg
Voegwerk Lunenburg
Voegen Lunenburg

KLAAR VOOR
EEN NIEUW PROJECT?

Contact